top of page

A MAKOVECZ FALUHÁZ

panzió_lépcsőjéről.jpg
A KÖZÖSSÉGI ÉLETÜNK SZÍVE

Története
A Faluházunk Makovecz Imre tervei alapján, a lakosság példa értékű összefogásával épült 1985-ben. Az akkori megyei vezetés az építést szakmailag támogatta, de anyagiakkal nem járult hozzá.

Makovecz Imre a faluház terveit ingyen készítette el és a kivitelezést az átadásig felügyelte. 

A beruházás akkori értéke 23.5 millió forint volt, ehhez a saját forrás 7.5 millió, a különbözet a zalaszentlászlói lakosság odaadó munkája és a saját anyag értéke. Avatása 1985 április 30-án volt. Idézet a vendégkönyvből:

Ritkán szerettem volna máshol születni, mint ahol ez történt. Zalaszentlászló ez alól kivétel. Ide vágyódni is érdemes, ahol a példamutató összefogás ilyen eredményt hozott. 

Szép példájukat messze földre elvisszük és követésre ajánljuk.

Hálával gondolunk Makovecz Imrére, tiszteletére 2015-ben az épület nyugati homlokzatán emléktáblát helyeztünk el. A Faluházat pályázati forrás segítségével 34 év után 2019-ben sikerült kívül belül gyönyörűen felújítani. 

Szállás lehetőség

A Faluházban 8 db két ágyas, fürdőszobás vendégszoba várja télen nyáron a vendégeket. 

Étkeztetés megoldható. 

Terembérlési lehetőség

A Faluház termei bérelhetők esküvők, unokatestvér találkozók, táborok és egyéb, nagy csoportos rendezvények számára, akár megbeszélt menüvel. A Faluház termeinek befogadó képessége 20,30 és 300 fő. A takaros udvaron fedett színek és színpad található.

külső_színpad.jpg

A felmerülő és egyre növekvő létszámú igényeknek megfelelően kialakított a faluház mögötti részen egy fedett teraszt kemencével, grillezővel, bográcsozóval. A közösségi tér 100 fő számára biztosít kulturált körülményeket magán és önkormányzati rendezvényekre. Ezzel a terasszal szemben épült egy fedett színpad, ettől keletre pedig egy, további 30 főt befogadó terasz.

 

A terület térkő burkolatot kapott, és 2019 tavaszán elkészült a kinti sportpark is.

FALUHÁZ PROGRAMOK

10 SEP

4:30 pm - Girls JV Soccer @EGHS

18 SEP

6:30 pm - Boys Varsity Soccer @Home

20 SEP

4:00 pm - Boys JV Soccer @MLK HS

MÁKVIRÁG

NÉPDALKÖR

KÖNYVTÁR

NŐI TORNA

ZALASZENTLÁSZLÓ

SPORTEGYESÜLET

NÉPTÁNC

ÓVODÁSOKNAK

könyvtár.jpg
Könyvtár

A Könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, mese DVD-k kölcsönzése mellet napi-,heti-,havi lapok olvasására, dokumentumok másolására, internetezésre is van lehetőség. A település óvódásai csoportos foglalkozásokon gyakori vendégei a könyvtárnak. Könyvtárunk fejlesztéséhez köszönettel fogadunk minden, érdeklődésre számottartó könyvet, DVD-t.

Mákvirág Népdalkör

 

A helyi kulturális és egyéb rendezvények közreműködői és segítői, de műsoraikkal fellépnek a környező településekben is. 

Népdalkör találkozókat, nyaranta népzenei táborokat szerveznek, ahol neves zenészek közreműködésével citera, furulya és koboz oktatás folyik.

Folyamatosan várják soraikba új tagok jelentkezését.

kiskep_IMG_0567.jpg
+ még több...

A vírusveszély miatt a népdalköri próbák jelenleg sajnos szünetelnek.

TAVASZI ESEMÉNYÜNK

Közösség

TAVASZKÖSZÖNTŐ

NÉPDALKÖR TALÁLKOZÓ

2020. MÁRCIUS 7.

Child's Pose
Női torna

 

Spontán kezdeményezésből nőtte ki magát a népszerű helyi női torna foglalkozás a Faluházban. Jó hangulatú, hiánypótló mozgás a település hölgy tagjainak. Minden héten kedden találkoznak a mozogni, kalóriát égetni vagy csak jó hangulatú együtt időtöltésre vágyó lányok, asszonyok.

A falubeli tréner, Kovács Elvira vezetésével zenére végzett, ritmusos torna gyakorlatok vérkeringés javító, izomerősítő hatása már pár hét után érezhető. Edzés után mindig marad idő az éppen aktuális óvodai, munkahelyi vagy éppen főzéssel kapcsolatos hírek megvitatására is.

 

Természetesen bárki csatlakozhat hozzájuk, nem fog csalódni!

bottom of page