top of page

LÁTNIVALÓK, ÉRDEKESSÉGEK

Polgármester_megnyiton.JPG
Zalaszentlászló Község Önkormányzata nevében nagy szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!


Nagy örömömre szolgál, hogy Zalaszentlászló honlapján üdvözölhetem!
A honlapon fontos információkat találhatnak az itt élők, az ide látogatók pedig betekintést nyerhetnek községünk életébe. A weboldalt böngészve megismerheti településünk történetét, az önkormányzat és a körjegyzőség munkatársait, az oktatási és a kulturális intézményeinket, civil szervezeteinket.
A weblapon rendszeresen közzé tesszük a településen szervezett programokat, a helyi híreket és újdonságokat.

 

Megismerheti településünk és a környék látnivalóit. Remélem, hogy a weblap böngészése során kedvet kap ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson falunkba, részt vegyen programjainkon, ezt segíti a helyi falusi turizmus adta lehetőség. Érdekes kirándulási lehetőséget kínál a környező szőlőhegy, az erdő és a településünkön áthaladó túraútvonal.
 

Minden kedves látogatónknak kellemes időtöltést kívánok honlapunkon!Bohár István
​Polgármester

Testvértelepülésünk Maneville sur Risle   (Fr)
blason-manneville-logo-big.png

Zalaszentlászló és a francia Maneville kapcsolata 1986 április 30-án, Maneville-ben rendezett nemzetközi labdarúgó tornával kezdődött. Focicsapatunkat a Zalaszentlászlóra vendégként ellátogató Manville-i polgármester hívta meg. Ebből azóta többgenerációs barátságok születtek, és két évente felváltva látogatják meg egymást a baráti családok. 

A zalaszentlászlói értéktár
plébánia_könyvtár.jpg

Zalaszentlászlón létrehoztunk egy értéktárat, ahol a faluban fellelhető régi eszközök mellett korabeli térképek, iratok is találhatók. Ezek a tárgyak alkalmanként kiállításra kerülnek a faluházban, ahol a helyi lakosokon kívül az idelátogatók is megnézhetik. A plébánia 250 éves könyvei is nemsokára méltó helyet kaphatnak.

bottom of page